Hoeveel tijd besteedt u aan het zoeken naar een parkeerplaats?

Volgens Ecologistas en Acción besteden Spanjaarden gemiddeld 75 uur per jaar aan het zoeken naar een parkeerplaats. Als we berekenen wat het kost om bijvoorbeeld een parkeerplaats te zoeken, geven occasionele automobilisten in Madrid en Barcelona gemiddeld 634 euro per jaar uit om alleen in het stadscentrum te parkeren en hun auto op een parkeerplaats of in de blauwe en groene zones te laten staan (ORA/SER). In Barcelona geven ze elke 12 maanden 682,24 euro uit om hun auto af en toe te parkeren, en in Madrid 585,52 euro. Bovendien zouden we de kosten van het huren van een parkeerplaats moeten optellen… Maar als er iets is dat meer waard is dan welk materieel ding dan ook, dan is het onze tijd en ons geduld die we besteden aan het rondcirkelen om een parkeerplaats te vinden.

Studies tonen aan dat Madrid, Barcelona en Valencia voor het derde jaar op rij de top drie steden zijn waar mensen de meeste tijd besteden aan het zoeken naar een parkeerplaats. Hoewel het altijd een goed idee is om met het openbaar vervoer te reizen, moeten we vaak onze auto meenemen.

Gelukkig verdwijnen al deze problemen wanneer u vanaf de luchthaven van Alicante moet vliegen en uw auto moet meenemen. Op de website www.vipparkingalicante.com kunt u uw parkeerplaats reserveren. VIP Parking is beschikbaar op de luchthaven van Alicante, die een parkeerservice biedt waarbij een chauffeur u opwacht bij de terminal en uw auto op een veilige locatie voor u parkeert. De prijzen voor deze service variëren afhankelijk van de duur van uw verblijf en het type voertuig dat u heeft. Is er een betere manier om aan een reis te beginnen dan je geen zorgen te hoeven maken over het vinden van een parkeerplaats?